Šurlan - obrt za proizvodnju laboratorijskog stakla

Fucane 17, 52203 Medulin
tel: 052 576 619, fax: 052 577 024
e-mail: ured(at)surlan.hr

Proizvodi

Proizvodni program obuhvaća standardne proizvode kao i posebne izrade prema Vašem uzroku, skici i nacrtu iz borosilikatnog i kvarcnog stakla za koje smo posebno specijalizirani. Vršimo i uslugu popravka laboratorijskih staklenih aparata.

Sve proizvode smo u mogućnosti izraditi i u smeđoj izvedbi (smeđoj - AMBER - boji) što je jedinstveno na našem tržištu.

Izrađujemo vodokazna borosilikatna i kvarcna stakla promjera do 200 mm kao i male dimenzije kaljenog stakla okruglih ili kvardatnih promjera do 250 mm. U zadnje vrijeme smo našu ponudu obogatili i sa poluproizvodima za staklopuhače (NB spojevi, GL navoji, staklene filter pločice, pipci, trnovi za pipce itd.).

Artikli proizvedeni u našem pogonu uz funkcionalnost odlikuju se visokom kvalitetom izrade i estetikom. Bitno nam je izraditi proizvod koji će zadovoljiti sve potrebe korisnika i dugo trajati. Iz tog razloga svi artikli su ojačane stijenke, NB spojevi ojačanog ruba kako bi bili što čvršči i duže trajali.


Kao garanciju prave “Šurlan“ kvalitete svaki artikal označavamo našom markicom i jedinstvenim serijskim brojem.

Uz artikle izdajemo tvorničku potvrdu o kvaliteti i termičke otpuštenosti stakla (koja je jedan od najčešćih uzroka pucanja artikala). Na slici je vidljiva termički obrađena (desno) i termički neobrađena (lijevo) tikvica. 

Uz odmjerno posuđe (sve graduirane artikle ”A” klase) dolazi i tvornička potvrda o umjeravanju sa obrazcem određivanja volumena gdje je vidljiv točan volumen, kao i uvjeti u laboratoriju bitni za umjeravanje volumena, za svako mjerilo.